Uit het archief: Valley of Fire, Nevada, 2010

Uit het archief: Valley of Fire, Nevada, 2010

Onlangs ontdekte ik dat ik eigenlijk niet veel gedaan heb met mijn foto’s van onze reis naar de Verenigde Staten in 2010. Door mijn bibliotheek bladerend kwam ik deze serie tegen, van één dagexcursie in het Valley of Fire State Park in Nevada. Het gesteente daar is zó prachtig vuurrood dat het een hele beslissing was om de kleur weg te laten en er zwartwit-beelden van te maken. Wellicht was dit de reden waarom ik destijds niet zo goed wist wat ik ermee aan moest. De kleuren hadden me als zwartwit-fotograaf teveel overweldigd. Nu ik ze na lange tijd weer zie kan ik me beter vinden in de monochrome bewerking van toen. De vormen, structuren en texturen van het gebied, samen met de prachtige rotstekeningen van de oorspronkelijke bevolking, komen in zwartwit goed tot hun recht.

Recently, I discovered that I hadn’t done anything with the images I made during our holidays to the United States in 2010. Browsing through my library, I came across this series, made during a one-day excursion to the Valley of Fire State Park in Nevada. The rocks there are so beautifully and intensely red that I remember having a hard time converting the files to black and white. The colours overwhelmed me too much, I presume. Now, after a long time, I relived my personal experiences in the monochrome images made at the time, which I now believe do justice to the shapes, structures and textures of the area, and to the wonderful native-American petroglyphs.


Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.